Beirut Café
Meny & Vinlista
Det libanesiska köket är mångfacetterat och för att du ska kunna ta del av så många smaker som möjligt brukar vi rekommendera en meny bestående av kalla och varma meze. Det finns såklart även huvudrätter och ett stort vegetariskt utbud. Vi kan även erbjuda vinprovningar och catering.
Menyer i PDF-format
Matsalen
Beiruts Pärla
Loungen
Grillmeny i Pärlan eller Loungen
Avsmakningsmeny Meze
Avsmakningsmeny Grill
Dessertmeny
Avsmakningsmenyer
Meze 395:-
Ett urval av libanesisk meze.
Kalla smårätter
Hoummos - Röra på kikärtor och sesampasta kryddad med kummin.
Moutabbal batinzian - Röra på aubergine, sesampasta, vitlök och citron.
Labneh - Libanesisk kryddad yoghurt.
Mhamara - Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap.
Tarator de jez - Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Warak inab - Ris- och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja.
Ardishoki - Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad.
Salata jibne oroka - Ruccolasallad med halloumi.
Tabbouli - Finhackad bladpersilja med tomat, lök, borghol och citron.
Varma smårätter
Jowaneh moklieh - Marinerade stekta kycklingvingar.
Sojok - Stekt libanesisk nötfärskorv med grönsaker i olivolja.
Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs och lök.
Fatayer - Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron.
Rkakat - Friterade knyten fyllda med fetaost.
Halloumi mishvie - Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda.
Falafel - Friterad kikärtsröra kryddad med kummin.
Vegetarisk 400:-
Ett urval av vegetariska meze med en huvudrätt.
Grill 495:-
Ett urval av libanesisk meze med mixgrill
Kalla smårätter
Hoummos - Röra på kikärtor och sesampasta kryddad med kummin.
Moutabbal batinzian - Röra på aubergine, sesampasta,vitlök och citron.
Labneh - Libanesisk kryddad yoghurt.
Mhamara - Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap.
Tarator de jez - Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Warak inab - Ris-och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja.
Ardishoki - Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad.
Tabbouli - Finhackad bladpersilja med tomat, lök, borghol och citron.
Varma smårätter
Jowaneh moklieh - Marinerade stekta kycklingvingar.
Sojok - Stekt libanesisk nötfärskorv med grönsaker i olivolja.
Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs och lök.
Fatayer - Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron.
Rkakat - Friterade knyten fyllda med fetaost.
Halloumi mishvie - Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda.
Huvudrätt
Gat mashawi - Mixgrill: oxfilé, kycklingfilé och nötfärsspett. Serveras med ris eller borghol.