Avsmakningsmenyer

Meze 395:-

Ett urval av libanesisk meze.

Kalla smårätter
Hoummos - Röra på kikärtor och sesampasta kryddad med kummin.
Moutabbal batinzian - Röra på aubergine, sesampasta, vitlök och citron.
Labneh - Libanesisk kryddad yoghurt.
Mhamara - Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap.
Tarator de jez - Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Warak inab - Ris- och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja.
Ardishoki - Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad.
Salata jibne oroka - Ruccolasallad med halloumi.
Tabbouli - Finhackad bladpersilja med tomat, lök, borghol och citron.

Varma smårätter
Jowaneh moklieh - Marinerade stekta kycklingvingar.
Sojok - Stekt libanesisk nötfärskorv med grönsaker i olivolja.
Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs och lök.
Fatayer - Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron.
Rkakat - Friterade knyten fyllda med fetaost.
Halloumi mishvie - Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda.
Falafel - Friterad kikärtsröra kryddad med kummin.

Vegetarisk 400:-

Ett urval av vegetariska meze med en huvudrätt.

 

Grill 495:-

Ett urval av libanesisk meze med mixgrill

Kalla smårätter
Hoummos - Röra på kikärtor och sesampasta kryddad med kummin.
Moutabbal batinzian - Röra på aubergine, sesampasta,vitlök och citron.
Labneh - Libanesisk kryddad yoghurt.
Mhamara - Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap.
Tarator de jez - Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Warak inab - Ris-och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja.
Ardishoki - Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad.
Tabbouli - Finhackad bladpersilja med tomat, lök, borghol och citron.

Varma smårätter
Jowaneh moklieh - Marinerade stekta kycklingvingar.
Sojok - Stekt libanesisk nötfärskorv med grönsaker i olivolja.
Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs och lök.
Fatayer - Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron.
Rkakat - Friterade knyten fyllda med fetaost.
Halloumi mishvie - Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda.

Huvudrätt
Gat mashawi - Mixgrill: oxfilé, kycklingfilé och nötfärsspett. Serveras med ris eller borghol.